Warm onthaal in Coolum beach
Door: Nathalie
Blijf op de hoogte en volg Noxx
26 September 2024 | Australië, Coolum Beach
Vandaag de camper inleveren en de auto halen. Gedoe om alle koffers in te pakken, ruimte te kort en t blijft een zooitje in de camper. Nouja ik ben er klaar mee ik wil die auto halen en naar Brett toe. Eerst de auto halen zodat alle zooi in de auto gegooid kan worden... en dan rijdt Bas met de auto achter mij aan. We moeten nog opzoek naar een refull shop voor de gas bottle.. nergens te vinden! Stad en land af, eindelijk iets gevonden.. nog geen 14.99$ en daar alle stress voor gehad.. je moet die fles dus vol inleveren.
Om een lang verhaal kort te maken we hebben de rental car! En in de spits naar coby en brett gereden. Super fijn en blij ontvangt gehad.. ik reed er zo naar toe. Ik wist nog precies waar het was. Zo blij om hun te zien, het was alsof ik ze vorige week nog gezien had. 3 kinderen verder en het huis voor 80% gerenoveerd. Super mooie tuin met zwembad. De moeder van coby is er ook, Debby.. een hele lieve vrouw die ik al eerder een aantal keer ontmoet had dus fijn haar ook weer te zien.
Noxx had wat opstart problemen in een andere omgeving met een druk gezin om zich heen, honger en hij had last van obstipatie! Tot heel erg aan toe, naar de apotheek en speciale zetpillen moeten kopen. Echt drama dag gehad onze eerste dag want hij moest elke 2 min naar t toitlet maar t kwam niet en hij had erg veel pijn. Na de zetpil was t drama gedoe over en was hij weer de oude vrolijke jongen. Hij speelt heel lief met Ivy, oscar en Remi. Hele lieve kinderen! Ik voelde me gelijk weer als thuis hier, had dit zo erg gemist de afgelopen 10 jaar. Grappige is dat de keuken nog steeds t zelfde is ingericht en ik alles weet te vinden hier en zelfs in het dorp lopen voelt als thuis. Ik vind het achteraf jammer dat ik hier maar zo kort kan zijn.
Een kleine aanvulling van Opa Bas nog. Allemaal waar wat Nathalie schrijft. Ook ik ben hier eerder geweest en het voelt zo goed om deze lieve mensen weer te zien. A great family. Coolum Beach is ook een klein beetje gegroeid. Superleuke boulevard met de alom traditionele vreettentjes, surfshops en souvenirwinkels. Prachtig strand met prachtig helderblauw zeewater. Het was best wel druk op het strand. Het waaide hard en dat maakte het wat koeler maar kijk uit voor de zon, die is hier dubbel zo heet dus goed insmeren. In het juiste seizoen leggen op dit strand de schildpadden hun eieren en met waarschuwingsborden vragen ze vriendelijk of we daar rekening mee kunnen houden. Als de wind minder is dan kun je hier in deze tijd de walvissen voorbij zien zwemmen en zie je in de verte de waterfonteinen omhoog schieten. Nu is helaas de golfslag te hoog om dat te zien. "Hebben wij weer"! Hopelijk later deze week nog een poging doen om ze te spotten. Vannacht heb ik slecht geslapen. Ik lag op de grond met een dun matras dus rond 3 uur ben ik met mijn spullen verhuisd naar de lange leren bank in de huiskamer. Dat was beter en gelukkig kon ik nog wat rust pakken. Gisterenmiddag nog even met Brett meegeweest naar zijn project. Brett heeft een mooi bouwbedrijf met 5 medewerkers en een stuk of 20 mensen die voor hem werken. Op dit moment is hij een 3 miljoen dollar huis op een berg aan het bouwen. Geweldig project. Hij heeft al verschillende prijzen gewonnen in Australie. Zijn website is HOME | Shoreline Construct (shorelineconstructions.com.au). Coby is met de 3 kids naar een winkelcentrum en wij volgen later. Lieve mensen, Vakantie is alweer bijna voorbij. Nog 6 dagen en dan nog een dag in Brisbane dus genieten nog even.
Tot later xxx
29 September 2024 - 14:00
Jopie:
Geniet van jullie laatste week en willen jullie Brett en Coby de groetjes doen[e-1f618]